Zowel als freelancer als in dienst van Bureau Beeldtaal Filmmakers maak ik een grote verscheidenheid aan films. Documentair, commercieel, informatief en corporate. Met de inhoud als scherp uitgangspunt werk ik aan het concept en de creatie, het camerawerk, de edit en de color grading.

Het Verborgen Reisbureau van Oom Tahar

Tahar Ben Mesallem ontvangt toeristen kosteloos van over de hele wereld bij hem thuis, om hen het échte Tunesië te laten zien. Camera, research en edit. In samenwerking met regisseur Chris Frieswijk.

Gezien op
Nederlands Film Festival 2019 (Officiële selectie), Internationaal Filmfestival Assen 2020 (Officiële selectie), Noordelijk Film Festival 2021 (winnaar beste korte documentaire), Rotterdams Open Doek (winnaar Beste Film), Maghreb Film Festival (Official Selection), Dox on the Fox Documentary Short Film Festival (Official Selection), Go Short Arnhem, Proeflokalen Zutphen, Gelders Doek Ketelhuis, LantarenVenster, Twente Short, Cinetree.

Lage Tonen, Brede Groeven

De film ‘Lage tonen, brede groeven’ is een muzikaal portret van een veelzijdig artiest, die speels schakelt tussen electropunk, wereldmuziek en akoestische gitaarsongs. Hij schrijft persoonlijke liedjes in het Fries over heftige gebeurtenissen in zijn leven, zoals de dood van zijn moeder. Het zijn de ‘brede groeven’, waarin Arnold de Boer het leven zelf op een rechtstreekse, ongepolijste en ongedwongen manier een plek geeft in zijn muziek. bioscooppremière op het documentairefestival ‘Kustlicht’ in Franeker.

Gezien op
Documentairefestival Kustlicht Franeker (premiere), Fryslan Doc (maart 2022), Noordelijk Film Festival 2022 (nominatie beste korte documentaire)

“Lage Tonen, Brede Groeven is een fraaie documentaire. Mooi camerawerk en goede afwerking.” (jury NFF 2022)

Syriana on the Road

Met een knaloranje foodtruck rijden Mahmoud en Sultan door Zuid-Afrika. Lukt het hen een nieuw bestaan op te bouwen in hun nieuwe thuisland, na het door oorlog verscheurde Syrië te hebben moeten verlaten? Camera en edit, in samenwerking met Chris Frieswijk.

Gezien op
MBC2 (gezien in de gehele Arabische wereld tijdens de Ramadan in 2017)

Boeren voor Natuur in de Achterhoek

John en Tim Arink, vader en zoon, werken op hun Ekoboerderij in Winterswijk. Met de middelen die ze hebben proberen ze zo duurzaam mogelijk te werken en hun boerderij 100% circulair te maken. Een intiem portret van deze familie. gemaakt voor de provincie Gelderland. Edit, camerawerk en color grading.

Gezien op
De kanalen van de provincie Gelderland.

Instagram @chris.dunnink
Total: